meer knuffelen met je baby in plaats van naar je smartphone staren?

24/7 baby apps

24/7 baby apps

Ik schreef er al over in mijn post over video apps; de smartphone, die ook steeds meer in de wereld van de nieuwe ouder dringt.

De apps die nu in omloop zijn gaan behoorlijk ver. Zo is daar de “Mimo Baby Monitor”. Je trekt je baby een speciaal rompertje – met meetinstrument – aan en je baby wordt compleet ge-monitord. Op je smartphone zie je alle statistieken, van ademhaling, temperatuur tot aantal uren slaap en ook of je baby op zijn/haar zij, buik of ruggetje ligt.

Stel dat je nu niet meer als goede ouder wordt gezien als je zo’n app niet gebruikt?

Of dat vaders en moeders met zo’n app denken dat ze hun baby lekker in hun bedje kunnen laten liggen terwijl zij hun ding doen, en vervolgens voortdurend alleen maar met hun smartphone bezig zijn?

Van grafiekjes met het aantal flesjes of het aantal luiers per dag, de kleur van de poep, tot automatische berichtjes wanneer de temperatuur van je baby over een bepaalde grens gaat. (en die ook naar jezelf, de nanny en oma tegelijk gestuurd kunnen worden….)

Of wat dacht je hiervan; een van de features van de “baby connect – app“: de solid food tracker – The solid food tracker helps you track the transition to solid food, monitor allergies and ensure variety of food.

Ik moet daarbij denken aan een stel oude vrienden die elkaar nooit meer zien, maar die wel constant elkaars berichtjes op facebook aan het checken zijn, of ze nu thuis op de bank , in de trein, of,  met andere vrienden in de kroeg zitten.

Met andere woorden: er moet meer geknuffeld worden met je baby in plaats van naar je smartphone te staren?

eeehhhh…. ook daar wordt aan gewerkt: Kiiro, een sociaal platvorm, met techniek die het mogelijk maakt om fysiek contact te maken:  The first social platform with intimate touch

 

 

 

 


Ballsy blog

Weer eens wat anders dan al die zachtroze en pastelblauwe printjes! — Linda

Eindelijk iets stoers van ecologisch katoen. Als Sam het aan heeft, wil hij het niet meer uit. — Mick Veenstra

Wat een cool rompertje, hij heeft nu een mooiere tattoo dan ik! — Bart

Wat fijn, eindelijk geen gezeur als ik iets terug stuur! Bedankt Marga voor de snelle oplossing. Jolanda Gaastra

Gister op de babyshower, een Ballsy cadeautje geven. Echt een schot in de roos! Pieter Bakema.

Hoi Marga, dank je voor de snelle levering. Leuk verpakt, echt een verrassing toen ik het binnen kreeg. — Mieke Giellissen. Tilburg