Vaders, zwangerschap en baby onderzoek: wat leert de week ons?

baby’s, ouders, zwangerschap en onderzoek

baby's, ouders, zwangerschap en onderzoek

Er gaat er geen dag voorbij of er wordt wel een nieuw wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd over baby’s, ouders en zwangerschap.

Wat leert een “rondje onderzoek” van de laatste week ons?

Bijvoorbeeld dat vaders die mee gaan naar de zwangerschapsyoga, of zingend voor de buik zitten, of avonden zitten te surfen op internet op zoek naar een mooie naam, later ook een beter band krijgen met hun kind.

Want “vaders die tijdens de zwangerschap weinig emotionele betrokkenheid laten zien, blijken vaak na de geboorte van het kind ook onverschillig.“, zo leert een onderzoek van een promovendus die vandaag promoveert.

Of dat ook de leeftijd van de vader een rol speelt bij de gezondheid van je toekomstige kindje.

Misschien ook wel een beetje een open deur, maar recent onderzoek heeft aangetoond dat ook baby’s moeten bewegen om fit te blijven.

Borstvoeding is wel het onderwerp dat het meest der discussie staat, en resultaten van dat wetenschappelijk onderzoek verschillen nogal.

Zo las ik pas zelfs de suggestie dat babies met flesvoeding een grotere kans zouden hebben op een alcoholverslaving. Een ander onderzoek dat de laatste tijd veel in het nieuws was, veegde de vloer aan met veel andere onderzoeken naar borstvoeding, en stelde  dat het belang van borstvoeding zwaar overschat wordt…

Als kersverse ouder kun je maar beter in ieder geval op je gevoel af gaan, dan weet je in ieder geval dat emotioneel betrokken zijn en bewegen goed is, en dat je beter niet kunt wachten met kinderen nemen tot je in het bejaardenhuis zit.


Ballsy blog

Gister op de babyshower, een Ballsy cadeautje geven. Echt een schot in de roos! Pieter Bakema.

Wat een cool rompertje, hij heeft nu een mooiere tattoo dan ik! — Bart

Weer eens wat anders dan al die zachtroze en pastelblauwe printjes! — Linda

Hoi Marga, dank je voor de snelle levering. Leuk verpakt, echt een verrassing toen ik het binnen kreeg. — Mieke Giellissen. Tilburg

Eindelijk iets stoers van ecologisch katoen. Als Sam het aan heeft, wil hij het niet meer uit. — Mick Veenstra

Wat fijn, eindelijk geen gezeur als ik iets terug stuur! Bedankt Marga voor de snelle oplossing. Jolanda Gaastra