Wanneer gaat jouw stoere baby lopen??

Wanneer gaat jouw stoere baby lopen??

Wanneer gaat jouw stoere baby lopen??

Je zou ze de kost moeten geven, al die ouders die op de eerste verjaardag van hun kind de camera in stelling brengen om de eerste stoere baby stapjes vast te leggen in een filmpje. Vervolgens praat iedereen er luchtig overheen als het wonder zich niet voltrekt, maar stiekem verbijten ze zich. Misschien maken ze zich zelfs wel zorgen. Met 1 jaar lopen en met 2 jaar praten was toch zoiets als een vuistregel?

Nee hoor, helemaal niet.
De eerste stapjes worden gemiddeld pas gezet bij 13 maanden (onderzoek Ouders Online). Sommige baby’s zijn er al eerder bij, bijvoorbeeld met 6 of 9 maanden, maar het kan ook een stuk later zijn. Zelfs de tweede helft van het tweede levensjaar komt nog veel voor. Echt loslopen kunnen kinderen gemiddeld rond de 14 maanden, met een grote spreiding (10-18 maanden of soms nog later). Maak je dus geen zorgen als jou kleine stoere schat nog niet loopt met 12 maanden!

www.ouders.nlBallsy blog

Hoi Marga, dank je voor de snelle levering. Leuk verpakt, echt een verrassing toen ik het binnen kreeg. — Mieke Giellissen. Tilburg

Weer eens wat anders dan al die zachtroze en pastelblauwe printjes! — Linda

Eindelijk iets stoers van ecologisch katoen. Als Sam het aan heeft, wil hij het niet meer uit. — Mick Veenstra

Gister op de babyshower, een Ballsy cadeautje geven. Echt een schot in de roos! Pieter Bakema.

Wat fijn, eindelijk geen gezeur als ik iets terug stuur! Bedankt Marga voor de snelle oplossing. Jolanda Gaastra

Wat een cool rompertje, hij heeft nu een mooiere tattoo dan ik! — Bart